Sport op school en buitenschoolse activiteiten

Buitenschoolse activiteiten

Buiten de lesuren, tijdens de middagpauze en dadelijk na school, worden er allerhande activiteiten ingericht. De jongens en meisjes krijgen ook de gelegenheid aan te sluiten bij verschillende hobbyclubs. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom. Het is best aangenaam om ook na de lessen met je vrienden en leraars samen te sporten, te spelen.

Wat bieden we je zoal aan?

Sporten:

Tafeltennis, schaakclub, volleybal, handbal, zaalvoetbal, badminton, korfbal, voetbal, basketbal, muurklimmen, fitness,  skateboarden, zwemmen…in klascompetitie of recreatief.
Verantwoordelijken zijn de leraars L.O

Activiteiten:

Bosklassen, herfsttochten, leefdagen, kerstacties, stadsexploratie, studiereizen van één of meerdere dagen, galabal, don Boscofeest, multiculturele activiteiten, stevige sportdagen.

Sport op school

Dankzij een turnzaal met heel wat turnmateriaal, een tweede zaal met ook een klimmuur, zelfs ondersteboven en een grote sporthal met fitnessruimte, een tafeltennishal, basketvelden en voetbalvelden kunnen de leerlingen en leerkrachten hun beste beentje voorzetten.

Het aanbod voor de leerlingen is uitgebreider dan je zou vermoeden. Iedere middag en zelfs na de lesuren zijn er in de tafeltennishal en op de voetbalvelden, de basketveldjes of het skatepark heel wat extra sport- en spelmomenten zonder nadrukkelijke begeleiding van leerkrachten.

Op maandagmiddag wordt er basket en volleybal gespeeld op vrijwillige basis d.w.z. niet in competitie, wel onder begeleiding van een leerkracht., op vrijdagmiddag is het aan de begeleide badmintonclub voor zowel beginnende als gevorderde spelers van het eerste tot het zesde jaar. Ook hier kan je in een tornooi je meten met je vrienden. Tijdens de dinsdagmiddag wordt de handbalploeg getraind en op donderdagmiddag wordt er in klasverband gevoetbald in de sporthal. Op dinsdag- en donderavond kunnen klassen van de derde graad de leerkrachten uitdagen voor een stevige zaalvoetbalmatch. Jaarlijks spelen we tevens een spektakelbuitenmatch leerlingen-leerkrachten.

Op woensdagnamiddagen wordt er ook nog aan competitie gedaan, meestal door leerlingen van de eerste graad. Zij kunnen deelnemen aan de klascompetities van basketbal (3 tegen 3), voetbal (5 tegen 5 in de zaal) en tafeltennis. Onze school doet ook mee aan S.V.S. (Stichting Vlaamse Schoolsport) – activiteiten. Jaarlijks wordt er deelgenomen aan minstens 3 veldlopen, de provinciale kampioenschappen zwemmen en tafeltennis, basket (3 tegen 3), street-soccer (4 tegen 4). Tevens hebben we een aantal deelnemers van de voettochtloop en de 10-miles van Antwerpen.

Aan onze school zijn 2 clubs verbonden, een volleybalploeg en een zaalvoetbalploeg. Deze Don Bosco- clubs doen mee aan de officiële Belgische competitie van de desbetreffende sport en (uiteraard) zijn er heel wat (ex-) leerlingen van onze school die in deze clubs een sport beoefenen.

Met de Sport Na School-kaart, 40 euro per jaar en aan te kopen in onze school, kan je in de omgeving van je thuis of de school een aantal sporten in clubverband gaan beoefenen. Je betaalt alleen de SNS-kaart en geen lidgeld of inkom. Ze omvat een hele waaier van fitness, spinning, urbangolf, zwemmen tot vele dans en balsportvormen.

Voor de leerkrachten (ook de studiemeesters, personeel …) is er ook een aanbod. De badmintonclub voor leerkrachten is nog steeds op woensdagavond. Er wordt dan een stevig pluimpje geklopt. Al heel wat jaartjes organiseren wij tevens een volleybalcompetitie voor leerkrachten, tegen andere scholen. Deze wedstrijden gaan meestal door op dinsdagavond in onze sporthal. De leerkrachten- zaalvoetbalploeg speelt op donderdagavond. Regelmatig dagen de beste leerlingenploegen de leraars uit.